Бившата депутатка от БСП Весела Лечева обвини лидера на партията Корнелия Нинова и екипа й, че водят война с президента Румен Радев и го саботират с интриги и спекулации. Повод за това стана позицията, изразена от зам.-председателя на левицата Георги Свиленски, че държавният глава Румен Радев трябва да заяви дали подкрепя евентуален политически проект, в който ще участват назначените от него служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Ето какво написа Лечева във Фейсбук:

"Свидетели сме на поредната атака на членове на ръководството на БСП срещу президента. Този път тя е маскирана под формата на въпрос - дали държавният глава подкрепя ЕВЕНТУАЛЕН партиен проект на министрите Кирил Петков и Асен Василев. Това е продължение на прикритата война, която лично председателят Корнелия Нинова води повече от година с държавния глава. За целта си ползва партийни послушни говорители и приближени анализатори. Впрегнати са и медии, които сипят захаросани хвалби за председателя на БСП, а в същото време атакуват яростно президента всеки ден.

С последната атака се внушава, че Румен Радев едва ли не предава БСП - партията, която го издигна за президент. Нелепото е, че това се случва броени дни след като той избра да даде мандата именно на нашата партия (за втори път) и изрично засвидетелства уважението си към хилядите редови социалисти. Направи го и въпреки че емисари на председателя Корнелия Нинова забраниха на редица партийни структури да изразят в декларация подкрепата си за президентската двойка Радев - Йотова. Мотивът им беше, че фокусът уж трябва да е върху парламентарните избори и не е сега моментът за президентските. Е, моментът дойде, но двусмисленото поведение на членове на ръководството продължава. Отчетливо се вижда и настояването на ГЕРБ и БСП за избори 2 в 1, докато президентът изрази противоположната позиция.

Докато бях част от Изпълнителното бюро на БСП, настоявах да има директна комуникация с президента и днес продължавам да не разбирам защо разговорите с него се водят през медиите. Все по-ясно проличава желанието на част от ръководството да саботира държавния глава чрез интриги и спекулации и откровени действия срещу него и екипа му. Реципрочният въпрос е - одобрява ли председателят на БСП това поведение на хора, които лично е овластила? Държи ли председателят на БСП този път партията да инкасира поражение 2 в 1?".