"На площада има толкова млади хора с искания за по-добър живот. Искам те да имат безоблачно бъдеще и да се чувстват сигурни в страната, в която живеят. Но на протестите има и такива, които имат свой сценарий - хора, които са олицетворение на миналото и ползват брутален метод на живот и управление, за да придобият икономическо влияние. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева.

"Отдавна сме минали този етап от развитието на държавата и не трябва да се връщаме към него", добави депутатът.

Тя сподели, че се опасява, че хората ще останат измамени накрая. "Ясно се вижда опитът за прокрадване на друг сценарий, който ще бъде опасен за управлението на държавата. Говоря за това, което излезе в медиите за хора, които се укриват в далечната арабска държава", каза още зам.-председател на ПГ на "БСП за България" .

В предаването тя коментира и опита за убийство над съпруга й Манол Велев.

"Където и каквото трябва съм казала. Минаха 13 години от опита за покушение. Чакам справедливост. Този тип престъпления се доказват трудно. Искам да вярвам, че прокуратурата има силата да стигне докрай, че това е един работещ орган, една институция, в която гражданите усещат подкрепа и сигурност", поясни Лечева.