Задочен спор се разрази в публичното пространство между бившите колеги в bTV Венелин Петков и Антон Хекимян. В центъра на спора се оказват взаимни обвинения за близостта им с Бойко Борисов като премиер. 

Венелин Петков беше водещ на новините в bTV от 2000 г. до 2014 г., след което стана главен продуцент и директор "Новини, актуални предавания и спорт". В интервю пред Генка Шикерова за "Свободна Европа" той казва, че в bTV e имало журналисти, които са били предпочитани от политиците за интервюта и поставяли условия да говорят само пред тях.

"Антон Хекимян беше предпочитаният журналист за интервюта на тогавашния премиер Бойко Борисов. Това е една от посоките, от която е имало опити за натиск - кой да интервюира премиера", каза Венелин Петков, който бе заменен на поста директор "Новини, актуални предавания и спорт" именно от Хекимян.

"Непрекъснато на директора на новините се оказва натиск [от ръководството] той да осъществи интервю с премиера или президента", твърди още Петков.

"Когато ти това го нямаш, когато не си го осъществил, защото си настоявал интервюто да бъде проведено от друг журналист, а не от избрания любимец, тогава чисто корпоративно на теб започват да ти се задават въпроси от хора, които не са част от нашата реалност".

По думите му това са директорите на телевизията, които са чужденци и "затова са далеч от българската реалност". "И за тях фактът, който остава след всичко това, е, че премиерът не е отишъл да даде интервю в bTV, а в NOVA или БНТ".

Два дни след публикуването на разговора, дойде и реакцията на общинския съветник Антон Хекимян, който напусна шефския пост в телевизията, за да бъде издигнат за кандидат за кмет на София от ГЕРБ. Хекимян призова бившия си колега: 

"Венелине, кажи си... Всичко си кажи, защото доста спестяваш! Кажи си как усмихнат като комсомолски секретар и приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на bTV, лично ми водеше Борисов в студиото преди интервю. Венелине, кажи си!"