От партия "Възраждане" свалиха знамето на Украйна от фасадата на Столична община. От партията напомниха, че "мястото на всяко едно чуждо знаме е в посолството, консулството или търговското представителство на съответната държава в нашата република".

Лидерът на партията Костадин Костадинов обяви във Фейсбук за акцията. Той съобщи, че по-късно днес украинското знаме ще бъде върнато на украинския посланик Виталий Москаленко.

"Ние не сме като украинците, ние не горим чужди флагове", каза още Костадинов във видеообръщение в социалната мрежа.

"Това знаме има своето място и то е в украинското посолство, не му е мястото в Столична община. Това знаме ще го сложим в една кутия, ще го сгънем внимателно и с най-голямо уважение ще го занесем на украинския посланик", каза лидерът на "Възраждане".

Той призова българите да не веят знамето на Украйна, а само българското, като посочи, че мястото на чуждите знамена е на тяхна територия в посолства и консулства.

Надяваме се с този добър пример на "Възраждане" да покажем, че чуждите знамена трябва да се уважават, а не да се горят, заявиха от партията.

 Украинското знаме бе поставено след решение на съветниците в Столичния общински съвет, което не бе подкрепено само от представителите на БСП и ВМРО. То бе върнато от областния управител, но прегласувано отново и поставено на фасадата на институцията въпреки протестите, които съпътстваха гласуването.