"Възраждане" ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ, ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси. Това обявиха от партията на Костадин Костадинов. 

На среща с президента Румен Радев лидерите на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" настояха връчването на втория мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание са бъде отложено с 3 месеца, като предложиха парламентът да приеме декларация. Първо антикорупционни закони и решения, после разговори за правителство, беше позицията на ПП-ДБ.

По-рано днес от ГЕРБ-СДС казаха, че ще разговарят с ПП-ДБ, но не отстъпват от обявеното намерение да не подкрепят правителство с втори или трети мандат.

Сега своите условия поставят и "Възраждане". Според третата по големина парламентарна група, за да бъде прекратена политическата криза, трябва да спре разделението и противопоставянето, а за тази цел "е необходимо да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи".

От "Възраждане" посочват и програма от седем точки, сред които провеждането на референдуми за запазването на българския лев като основна валута, за членството  в НАТО, за прекратяване на договора за сътрудничеството със САЩ, за премахването на санкциите срещу Русия и създаване на компенсаторен фонд за българските предприемачи, пострадали от тях, и за прекратяване на военната помощ за Украйна.

От "Възраждане" искат още създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство в ЕС с участие на представители на всички парламентарно представени партии, както и приемане на закон за регистрация на чуждестранните агенти по модела на САЩ - The Foreign Agents Registration Act или FARA.