"Възраждане" се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в изборите "две в едно" - предсрочните парламентарни и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни.

"Възраждане" тръгва за победа на парламентарните избори, в случая и за победа на изборите за ЕП, каза Петър Петров от "Възраждане", цитиран от БТА. Според него подкрепата за партията расте.

"Следваме нашите идеи, така че разчитаме най-накрая българският избирател да ни даде своето доверие и да сме първа политическа сила в България. Доказали сме, че с народните представители, излъчени от "Възраждане", изпълняваме заявените в предизборните кампании цели", добави още той. По думите на Петров целите, които ще бъдат заявени и в двете паралелни предизборни кампании, също ще бъдат изпълнени.

На въпрос за отказа на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов да бъде служебен министър на външните работи, Петров коментира: "Въпросът би трябвало да бъде как виждаме този казус в правителството на ГЕРБ със следващия кандидат на ГЕРБ". 

"Просто очакваме кой ще е следващият кандидат на ГЕРБ, който да заеме поста външен министър, защото дори на малките деца стана ясно, че това правителство не е служебно, а партиен кабинет и именно заради това сме внесли вот на недоверие към него", заяви още той.