"Войната в Близкия изток се разгаря с всеки ден все повече и повече. България не е много далече оттам (в геополитически смисъл) и неадекватната реакция на американския марионетен режим в страната създава огромни рискове за страната ни. На Консултативния съвет за национална сигурност при президента изложих позицията на "Възраждане", но не бях подкрепен от никого. Затова сега, както и във всички други подобни случаи, ще се обърнем към българския народ". Това написа във фейсбук страницата си лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

На 21 октомври от 18 ч. "Възраждане" организира национална акция "Дайте шанс на мира". Ще бъдат проведени шествия в София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Русе, Плевен и Ямбол. Разбира се, това е към този момент. Всеки, който желае, нека се чувства поканен да организира заедно с нас подобни шествия в своя град или село, заявява Костадинов.

Мирът и войната нямат партийна окраска, те важат за всички еднакво. В този момент обаче единствената политическа сила в България, която защитава мира, е "Възраждане", категоричен е политикът.

Костадинов коментира и опасността от бежанския поток за страната ни. 

"Има и още нещо. Дори и да не ни засегне пряко, войната ще предизвика огромни бежански потоци. Слеят ли се с милионите нелегални емигранти в Турция, ще предизвикат потоп по границата ни. Единствените, които от години предлагаме разполагането на войската по границата ни, сме ние от "Възраждане". Не го ли направим сега, след няколко седмици може да е късно", заявява лидерът на "Възраждане". 

Той призовава в социалната мрежа : "Всеки българин, който не иска България да заема страна в конфликта в Близкия изток, към който американският режим ни тласка така, както ни включи във войната в Украйна (с която вече имаме подписано споразумение за подкрепа), да излезе на 21 октомври от 18 ч. заедно с нас. Нека дадем шанс на мира!"