Кандидатите си за кмет и общински съветници за предстоящите местни избори представи на пресконференция в Кюстендил местната структура на ПП "Възраждане".

Кандидат за кмет на общината е Мира Миркова - криминолог по професия, завършила в Испания, където е работила допреди пет години в сферата на промишления и политически шпионаж.

Тя бе представена от депутата от партията за Кюстендилски избирателен район Димчо Димчев. 

"За някои може да е изненада кандидата ни, но за тези, които следят по-отблизо политиката ни и по- специално на структурата в Кюстендил, това не е изненада. Два от основните фактора, които надделяха и натежаха в избора ни за кандидат, бяха, че тя е устоявала на изкушенията и на натиск. Казвам го неслучайно, защото всички знаем, че малките и средни градове в България са все още феодални крепости, които тепърва предстои да бъдат превземани. В този ред на мисли, вярваме и сме уверени, че тя ще устои не само на изкушенията, но и ще пребори всички предизвикателства", каза Димчев за кандидата за кмет на "Възраждане".

Мира Миркова е родена в Кюстендил, на 36 години. Тя посочи, че е завършила криминология и социални науки в университета в Жирона, Испания и е специализирала за експерт по интегрална сигурност. Има специализации и по криминална психология, профайлъринг и невербална комуникация.

"Занимавала съм се с частно разследване във фирма в Барселона, с данъчни измами и корупционни практики", каза кандидатът за кмет на общината. Тя посочи, че в момента в България има закоравяла апатия в хората, която се надява да пребори, за да живеем всички в по-хубаво място.

"Поемам отговорността с радост", каза още Миркова. "В момента се занимавам с различни неща - финансов пазар Форекс, анализиране на ситуацията и предоставяне на такава информация на различни фирми, работя и в международния отдел на една мултинационална фирма", каза за БТА Миркова.

От партията представиха и десет от кандидатите си за общински съветници, като посочиха, че общият им брой ще бъде двайсет. Партията ще издигне и кандидати за кметове в селата в общината.