Първата официална номинация за местните избори във Велико Търново вече е факт.

"Възраждане" издигна журналиста Стилян Найденов за кметския пост. Той ще води и листата за общински съветници на партията, въпреки че не е член на партията.

"Стилян Найденов е журналист с дългогодишен стаж, има три награди от Асоциацията на регионалните медии. Две национални награди за разследваща журналистика, една от които "Св. Константин Философ", връчена му от президента на републиката, а понастоящем е главен редактор на вестник "Борба", изброи при представянето му лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Стилян Найденов подчерта, че до момента не е бил член на нито една партия, нито е бил кандидат за нещо, но пък многократно е бил изкушаван от властимащи, властнямащи и властдомогващи.

Той предвижда пълна ревизия на проекта за нов градски център, създаване на общински инспекторат, изграждане на четири парка в крайградски зони и около река Янтра и нова пътна инфраструктура. Лансира идеи за г. нар. въздушни автобуси като в Сицилия, фуникуляри и бързи пътни връзки към кварталите.

Той анансира и провеждане на местни референдуми като първия тях ще е за облигационен заем за "ремонт на цялата улична мрежа, не да се работи на парче, тъй като състоянието на инфраструктурата е основен проблем в града".

"Вързраждане" се цели към победа на тези избори в града.

"Да отидем на балотаж и да го спечелим. Смятат, че това е кандидатура, която ще успее да обедини различно мислещи хора", посочи лидерът на "Възраждане".

Партията ще издигне кандидати за кметове и листи за общински съветници във всички 265 общини, обяви още Костадинов.

На местните избори от "Възраждане" ще водят кампания, концентрирана върху предложенията на своите кандидати, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

"Не очаквайте от нас да говорим за недостатъците на предишните управления. Ние не се стремим да светим с отразена светлина и няма да изглеждаме по-добре или по-силни и по-можещи, ако сочим с пръст недостатъците на другите, те са ясни", заяви той.

Костадин Костадинов посочи още, че ако президентът Румен Радев не сезира Конституционния съд за последните промени в Закона за защита от домашно насилие, това ще го направи "Възраждане".