"Възраждане" категорично не одобрява идеята служебният премиер Димитър Главчев да поеме и Министерството на външните работи, обяви в ефира на "Неделя 150" по БНР лидерът на партията Костадин Костадинов. 

"Това е опит да се санира провала на служебния кабинет", смята Костадинов.

Той посочи, че вотът на недоверие към служебното правителство, предложен от "Възраждане" и подкрепен от БСП и "Има такъв народ", е абсолютно допустим. Според Костадинов, ако бъде успешен, трябва да има нов служебен кабинет.

"Конституцията е достатъчно ясна в този случай. Просто намалява списъка, съставен от "Продължаваме промяната-Демократична България", защото това бяха техните конституционни промени. Да, ГЕРБ и ДПС ги подкрепиха, но това са поправките на ПП-ДБ", припомни лидерът на "Възраждане".

"Нашата е цел е да спечелим изборите, за това ще се борим на идващите два вота - парламентарния и европейския", коментира Костадинов за предстоящите на 9 юни избори "две в едно".

Костадинов посочи още, че една от целите на формацията е предоговаряне на Европейския съюз и членството на България в него, защото, по думите му, той не функционира в полза на хората.