Вътрешният министър Калин Стоянов отмени заповедта на предшественика си Иван Демерджиев за преместване на служителите от звеното  "Специализирани полицейски сили" в СДВР към районните полицейски управления. Това става след среща с протестиращите полицаи, които са недоволни от заповедта, съобщиха от МВР.

В събота и днес полицейски служители протестираха пред сградата на Министерство на вътрешните работи заради недоволство със заповедта на бившия служебен вътрешен министър Иван Демерджиев. С нея се съкращават бройки в звеното и се предлага на част от служителите да бъдат преместени в районни полицейски управления в София и страната. Част от служителите са разписали заповедта, без да се запознаят с нея. Заради това служители настояха за среща с човек от ръководството на вътрешното министерство.

"Министърът е полицай, той знае проблемите на полицията", каза пред журналисти Цветан Александров, полицейски инспектор в СДВР.

По думите му реформата в структурата инициирана от предходния министър ще е в ущърб на гражданите и на служителите.

"Като цяло не сме против тази реформа, а сме против начина, по който се прави", коментира Александър Коцев от Специализираните полицейски сили в СДВР.

"Аз имам 30 години трудов стаж, аз съм на 50 години. На тази възраст не мисля, че в районно управление ще съм по-ефективен, отколкото на мястото си в момента. Ако ми предлагат друга работа, понеже съм възрастен, да ми предложат структура като метрото, примерно, където мога да съм по-полезен, отколкото в районно, където един по-млад човек по-добре ще се справи от мен", коментира още Коцев.