Задържаният под домашен арест бизнесмен Васил Божков обяви създаването на своя нов политически проект, който ще се казва Национално движение ЦЕНТЪР.

"Вчера бе регистрирано национално движение ЦЕНТЪР. То ще обедини всички, които искат България да продължи да съществува и нацията ни да не изчезне. Следващата седмица ще ви го представим", съобщи във Facebook страницата си бизнесменът. 

Създаването на новата партия бе анонсирано от хазартния бос още в средата на януари, когато беше разпитан от полицията за убийството на Алексей Петров. Тогава Божков обяви, че действията на полицията са политически натиск срещу него, защото той смята да започне нов политически проект.

Тогава той заяви и, че сегашната му партия "Българско лято" ще участва в новия политически проект, а той ще обедини в себе си "всички, които са против хунтата".

На "Българско лято" обаче, заради наложените от САЩ санкции по глобалния закон "Магнитски", банките отказаха да открие сметка, а ЦИК не допусна "Българско лято" до вота. Причината бе, че партията не е представила задължителното удостоверение за актуална банкова сметка. Формацията обжалва решението, но не успешно.

От септември Божков е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързано с хазартна дейност, по което Божков беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август м.г., когато срещу него имаше повдигнати 19 обвинения.