Бизнесменът Васил Божков дойде в сградата на националното следствие днес около 13 ч. Той бе придружен от един от адвокатите си - Георги Гатев.

На влизане Божков и защитникът му отказаха да отговарят на въпроси на медиите, предава БТА. "Ще отговоря на въпросите, след като изляза", каза хазартният бос.

Снимки от пристигането му в следствието ВИЖТЕ ТУК>>

От септември той е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда и е по едно от делата срещу Божков, свързано с хазартна дейност, по което той беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август.

Миналият петък след акция на МВР в имоти на Васил Божков, той беше отведен за разпит като свидетел. Тогава от полицията съобщиха, че се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров, и в тези действия се включват претърсването в имотите на бизнесмена. След разпита Божков отрече да е бил питан за убития това лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата обявиха, че при действията на МВР не се е стигнало да изземване.

Вчера на разпит беше в Главна дирекция "Национална полиция" извикана и жената до него - Елена Динева. 

"Разпитът бе за един договор за заем от преди 15 години", съобщи адвокатът й Людмел Рангелов. По думите му клиентката му била е разпитана като свидетел. Нейна фирма е дала 50 000 лв. назаем на друго дружество.

Часове по-късно главният секретар на МВР комисар Живко Коцев коментира пред журналисти, наред с други теми, и обиските в дома на Васил Божков, като посочи, че те са били по повод разследването на убийството на Алексей Петров, както и разпита на Динева.

 

Снимка: БТА
 

Елена Динева и нейният адвокат коментираха и акцията срещу Васил Божков от миналата седмица. "Питайте полицията", каза лаконично тя, докато адв. Рангелов заяви: "При положение, че един от вашите колеги е казал по телевизията, че са му се обадили, че ще има такава акция, която хем е по неотложност, хем са поканени всички журналисти да присъстват. Нали на неотложността смисълът ѝ е да намериш нещо, което е изненадващо за лицето, което го държи, а не да извикаш всички журналисти".

Снимка: БТА