Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо. Това заяви пред журналисти бизнесменът Васил Божков, който повече от час беше на разпит в Националното следствие по делото за хазартния му бизнес. 

Божков уточни, че са му били предявени материалите по делото, което, по думите му, се води само по слухове - "някой чул, не разбрал, това е".

"Този натиск продължава и всеки, който е силен и всеки, който говори срещу тях, те го тормозят", коментира бизнесменът.

На въпрос относно случващото се с другите дела срещу него, Божков отбеляза, че е имало едно, "което само Тодор Живков е обвиняван по такова дело и то е прекратено - за заговор срещу държавата. Въоръжен опит за взимане на властта - и това от Дубай".

Божков посочи, че вече няма държавна охрана именно защото това дело е прекратено и вече не е застрашен.

"Но аз не го обжалвах и то стои като на трупчета. Ако го бях обжалвал и съдът потвърди, го изпирахме напълно", коментира бизнесменът след разпита.

И беше категоричен, че оттук нататък очаква да се създаде политическо движение, което "да помете тази спойка".

"А делата... Какво ще се случи, ще решава или съдът, или ще ги прекрати прокуратурата. Не мога да се притеснявам, когато не съм направил нищо", заяви Божков.

От септември Божков е под домашен арест. Решението за това беше взето от съда. То е по едно от делата, свързано с хазартна дейност, по което Божков беше задържан в ареста след прибирането му от Дубай през август м.г.

Миналият петък, след акция на МВР в имоти на Васил Божков, той беше отведен за разпит като свидетел. Тогава от полицията съобщиха, че се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия на територията на София във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров и в тези действия е включено претърсването в имотите на бизнесмена.

След разпита Божков отрече да е бил питан за убития това лято Алексей Петров. По-късно същия ден от прокуратурата обявиха, че при действията на МВР не се е стигнало да изземване.