Банкя и Горна Баня могат да бъдат сърцето на курортното дело и туристически дестинации от национален и световен мащаб със своите минерални извори, природа и чист въздух. Вместо това техният природен ресурс се разграбва, а инфраструктурата им се руши. Това коментира Ваня Григорова, която днес имаше срещи с обществеността в "Банкя" и кв. "Горна баня". 

"София разполага с богатство, което се разхищава. "Банкя" може да бъде сърцето на курортното дело", убедена е тя: 

"Тук има рехабилитационни центрове. Най-сетне беше обновена и работи минералната баня, но още изначално Столична община, въпреки че вложи милиони в реконструкцията ѝ, заяви, че ще търси концесионер. Защото през последните 30 г. това е стандартното поведение на управляващите".

"Публичните услуги не трябва да бъдат в ръцете на частни фирми, те трябва да работят в интерес на обществото", смята Григорова. Тя посочи като ключов проблем - не само в "Банкя" - сметосъбирането и подчерта, че всички, носещи печалба дружества са били "отнети и дадени в частни ръце". 

Според нея "Горна баня" е друго знаково място в София с безценните си минерални извори: 

"От елитен квартал и туристическа дестинация с посетители от цял свят сега той се е превърнал в едно от местата, които носят белезите на разруха и забрава, въпреки че е известно с минералните си води и с най-чистия въздух в София, благодарение на уникалното взаимодействие между въздушни течения в полите на Витоша". 

"Горна Баня" може да бъде туристически център, но сега е с рушаща се и затворена градска баня, изоставена обществена тоалетна и разбити улици - това не са предпоставки за развитие на туризъм", коментира Ваня Григорова. Според нея минералната вода е отдадена на концесия за жълти стотинки, а банята стои затворена, което трябва да се промени.