Добре е Бойко Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива. Това заяви пред журналисти в Народното събрание лидерът на НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов в коментар на скандала с апартаментите. Попитан какво има предвид, Симеонов каза: "Овча купел", "Бързарица" 2 - 142 кв.м за 61 000 лв.". Той не пожела да каже чий е този апартамент.

Симеонов коментира, че скандалът с апартаментите е показал, че е масова практика да се укриват данъци, впоследствие да се намалява данък сгради към общините, т.е. данък се укрива втори път. "Всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината. Това е масова практика", посочи Симеонов.

Като цяло това, което се случи в последния месец, беше една чисто политическа кампания, насочена към конкретни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт, коментира Валери Симеонов. Няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показа пред обществото една масова практика на злоупотреби в строителството, каза той. Симеонов изрази надежда след този сандал, в нотариалните актове вече да се вписват истинските цени на имотите и така в бюджета да се вкарат средства, които досега са били в сивия сектор.

По отношение на предложението Данаил Кирилов да е новият правосъден министър, Симеонов заяви, че има много високо мнение за професионалните качества на Кирилов, но вече започва да се съмнява в потенциала, който остава в парламента. "Народното събрание не трябва да бъде подценявано. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този професионален капацитет, който имаше в момента", каза още той.

Попитан за прокурорската проверка на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов и сина на председателя на Националната следствена служба Борислав Сарафов, Валери Симеонов каза: "Докога ще бягаме пред вятъра, докога ще коментираме неща, които още не са доказани. Когато излязат факти, ще ги коментирам".