НФСБ са готови с нов сигнал срещу министър за луксозен имот. Това разкри лидерът на партията Валери Симеонов, срещу когото прокуратурата започна също проверка за имоти. По думите му трябва да се направят още проверки на имоти на хора от високите етажи на властта. Той посочи конкретен пример - министър, който има три големи апартамента, но не живее в тях.

Действащ министър живее в луксозен имот в квартал "Бистрица", който не е негова собственост и не го е декларирал, обяви Валери Симеонов и показа снимки на имота.

"Става дума за имот от 2 дка и половина, луксозна къща на три етажа. Имот, в който дълго време живее съответният министър със семейството си и не е деклариран. Нека Комисията да установи защо не е деклариран и чий е", призова лидерът на НФСБ, цитиран от bTV.

В Кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова защити решението Цветан Цветанов да стане нещатен сътрудник. Така по-лесно ще влиза в парламента и депутатите ще имат по-лесна връзка с ръководството на партията, бяха обясненията на ГЕРБ.

Днес парламентарната антикорупционна комисия ще се заеме с внесеното искане от страна на БСП за отстраняване на шефа на КПКОНПИ и неговия заместник.