НФСБ и ВМРО ще се явят заедно на парламентарните избори на 4 април. Това обяви в Бургас лидерът на НФСБ и зам.-председател на НС и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов.

Вероятно ще се явим на предстоящите избори с ВМРО, може да се присъединят и други партии, които поставят държавния пред партийния интерес, каза Симеонов. Той заяви, че форматът на патриотичната коалиция "Обединени патриоти" е успешен и може да бъде разширен с участието на други партии с патриотични програми.

"Дали ще бъдем заедно с ВМРО, засега - да." - така лидерът на НФСБ в прав текст отговори на въпроса дали националистическото обединение ще се запази за парламентарния вот през април.

Симеонов обяви, че преди два дни е провел лидерски разговор с председателя на ВМРО Красимир Каракачанов и са се разбрали това да бъде коалицията, с която ще се явят на предстоящите избори.

Повод за коментарите станаха публикации, според които е възможно даже ГЕРБ, СДС и ОП да сформират предизборна коалиция.

Симеонов каза, че ресторантите и заведенията трябва да отворят на 4 февруари и подчерта, че връщането на учениците от пети до дванайсети клас в учебните сгради носи по-голям риск от отварянето на обектите за хранене и кафенетата.