В съболезнователното писмо от партията до близките му се казва, че е един от първите демократи в България, които се изправили с името и авторитета си. С работата си е създал нови перспективи за хората.

"Г-н Церовски беше благородник по душа, устремен в идеите си и работохолик. Неизброими са постовете, на които той работеше упорито за напредъка на страната ни – депутат във Великото народно събрание, учредител на Атлантическия клуб, депутат от 2001 г., министър, се казва в писмото, подписано от председателя на НДСВ Христина Христова.

"Няма никога да забравим неговата убеденост, непреклонност, но и човещина, които не му изневериха, дори когато напълно неоснователно беше публично нападнат заради прословутата магистрала "Тракия".
Дори тогава той запази достойнството си и дано тези, които изричаха непремерени слова срещу него и гонеха политически дивиденти, си дадат сметка, че като министър г-н Церовски беше перфектен, а като човек прекрасен и честен. Ако му бяха дали шанс да работи, България отдавна да пътуваше вече по магистралата", пише в писмото.

Погребението ще бъде в понеделник, 28 май, от 15 часа в новия гробищен парк в Бояна.

Церовски е роден на 20 март 1956 г. в Русе. Завършва "Изчислителна техника" във ВИММЕСС - Русе. През 1998 г. специализира "Финансов мениджмънт в застраховането" в Стопанска академия "Д. А. Ценов".

През 1981 г. е конструктор в Базата за развитие и внедряване в завод "Найден Киров" в Русе. През 1993 г. учредява и става зам.-председател на Съвета на директорите и първи зам.-главен изпълнителен директор на Международната застрахователна компания "Европа" АД.
През 2001 г. учредява и е избран за председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на "Строително-инженерингова компания - София" АД.

Церовски е депутат във Великото народно събрание
През 2001 г. е избран за депутат от НДСВ в 39-то Народно събрание, член е на Комисията по бюджет и финанси, Комисията по външна политика, отбрана и сигурност.
През декември 2002 г. става министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Симеон Сакскобургготски.
Към края на мандата подписа скандалния договор с българо-португалския консорциум „Автомагистрала "Тракия“ АД за 35-годишната концесия за доизграждане и експлоатация на магистралата.

Докато бе строителен министър стана ясно, че е „купил“ апартамент от подопечното му държавно предприятие "Строителство и възстановяване". Жилището е от 118,35 кв. м на бул. "Патриарх Евтимий" в София.  
Церовски сам определя да купи апартамента за 49 300 лв., като половината от него е платена с компенсаторки, които по това време са по 23 стотинки за номинал, припомня в."Сега".