Решение за бъдещето на Цветан Цветанов ще бъде взето утре на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и когато той се прибере от САЩ. Това каза пред журналисти във Варна председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която коментира скандала с апартаментите на политическия елит. Тя изрази убеденост, че "разделение в ГЕРБ няма и всички в партията са за прозрачност". Ние сме единна партия, категорична бе Караянчева.

Разследване на неправителствената организация "Антикорупционен фонд", съвместно с екипа на "Свободна Европа", разкри нереално ниски стойности по сделки за замяна на имоти между строителна фирма "Артекс" и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов обаче каза пред журналисти, че най-вероятно Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще заседава по въпроса за апартаментите в четвъртък, предаде "Фокус".

Скандалът показва, че се навлиза усилено в предизборна кампания, тъй като в общественото пространство се вадят неща, станали преди доста време - изказа личното си мнение Караянчева.

За съжаление президентът Румен Радев се е съсредоточил само върху ГЕРБ и за него друга партия не съществува, каза още председателят на парламента, цитирана от БТА. Тя допълни, че това фиксиране я притеснява, тъй като президентската институция би трябвало да е неутрална или когато говори, да е в общ план, за всички.

Председателят на парламента и депутати участват във Варна в отбелязването на 106-ата годишнина от превземането на Одринската крепост и Деня на Тракия.