От пресцентъра на силовото ведомство обявиха, че информацията за предстоящо закриване на МВР болница, съобщена в централната емисия Новини на Нова телевизия, не отговаря на истината.

Подобно действие дори не е обсъждано от ръководството на вътрешното министерство, съобщиха от там.

За МВР остава неясна целта на тиражирането на подобни неистини, освен ако тя не е да се създаде напрежение сред служителите на министерството и на авторитетния Медицински институт на МВР, се казва още в прессъобщение до медиите.

„Никога и по никакъв повод не е ставало дума за закриване на МВР болница", потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

„Това, което беше съобщено в централната емисия на „Нова телевизия" не отговаря на истината и най-нормалното е да последва опровержение от страна на медията", коментира той пред Фокус.

Министърът уточни, че няма да се закриват столове и други заведения, които съществуват в момента. Но ще се прекрати практиката те да бъдат дотирани за сметка на българските данъкоплатци от бюджета на МВР.

По отношение на почивните бази в момента върви обсъждане с активното участие на синдикатите.

"Ако се вземе решение, че е по-удачно средствата, които се изразходват за тях, да бъдат преразпределени между служителите на министерството, едва тогава те ще бъдат закрити по напълно прозрачен начин с гаранции, че няма да бъде засегнат държавният интерес. Ако решението е те да се запазят, също ще се прекрати тяхното дотиране от бюджета", допълни министърът на вътрешните работи.