"Позицията на правителството е с отворена възможност за промяна на решението, което имаме само от няколко дни.
За мен по-важното е, че българският парламент не позволи да има декларация, в която БСП искаха изрично да бъдат направени изводи да не се гонят руски дипломати от България, каза Цветан Цветанов. 

Подкрепяме Великобритания, но не гоним руски дипломати

Той отбеляза, че парламентът би могъл да излезе с единна декларация, но тя трябва да кореспондира с решението на Съвета на Европейския съюз и с лидерската среща, която имаше много ясна позиция относно предпоставките и това което руската страна е направила в Обединеното кралство.

Аз съм убеден, че страната ни трябва да запази своя суверенитет и да бъде единна в позицията си с европейските развити демократични общества", каза пред журналисти заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в местността "Рупите", край Петрич.

"Затова не позволихме Народното събрание да излезе с декларация, която да има друга посока, която е целта на БСП.
БСП водят антиевропейска политика. Мога да дам примери - и позицията им за Крим, и за санкциите срещу Русия.

Президентът Радев, по време на служебния кабинет, също подкрепи санкциите срещу Русия. Цялата европейска демократична общност не е против руския народ, всички ние сме за добри отношения и да има необходимата комуникация с руския народ, но това което в момента се прави в Русия е недопустимо да го има в 21-ви век, отбеляза Цветанов.

Цветан Цветанов се включи в регионалната инициатива на МГЕРБ - Благоевград "Да пуснем корени в България".