За разрешаването на проблема със земеделските производители трябва да бъде извървян пътят на диалога, каза в Разград председателят на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

За думите на премиера Николай Денков, че "не преговаря с терористи", Цветанов смята, че това е обидно за държавата, за Министерския съвет.

 

"Обидно е за всеки един министър-председател да има подобно поведение и отношение към хора, които защитават интересите си. За да се избегнат подобни протести, е важно да е извървян един път на диалог, разговори и търсене на консенсус", посочи той, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че след като това не се е случило, се върви към протестни действия. По думите му държавата има необходимост от политици, които могат да приведат всички съсловни организации през този труден процес и да не се противопоставят едни на други.

Според него трябва да има диалог между всички заинтересовани страни и Министерският съвет да бъде корективът, който да решава тези проблеми.

"Упрекът е към министър-председателя и начина, по който обижда и говори на една съсловна организация. Трябва да има преговори, да се постигне консенсус и да се направи това, което е най-добро за страната ни. Другият вариант е да казва "да" на всеки един протест, както един друг министър-председател правеше и затова сме в това положение", допълни Цветанов.

Цветан Цветанов обяви кандидатурата на д-р Валентин Василев за кмет на община Разград на коалицията "Заедно за силна община".