Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ, съобщиха от партията.

Това е станало след разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

Оставката вече е депозирана и приета от Борисов. Лидерът на ГЕРБ благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

Самият Цветанов пък коментира оттеглянето си в официалния си профил във Фейсбук:

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините".

В понеделник премиерът заяви в коментар за резултатите от евроизборите, че ролята на заместника му е била силно преувеличена.

"Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов и този залп срещу него - да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелим изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите ни са в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха", каза Борисов.

Преди изборите шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов Цветанов, който беше в центъра на скандала с евтините имоти, купени от управляващите, беше принуден да се оттегли от парламента, а Борисов намекна, че съдбата му в партията ще зависят от представянето на партията на вота за Европарламент. Самият Цветанов, който водеше активна предизборна кампания и сам я отразяваше във фейсбук профила си, реагира в мрежата едва малко преди полунощ. "Благодаря от сърце на всички структури на ГЕРБ за силната мотивация и добре свършената работа!" написа той.