Темата за ингерацията на ромите и свързаните с това политики трябва да бъдат дискутирани с обществото и всички заинтересовани страни. Това каза в Харманли председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В настоящата управленска програма акцент е образованието. Затова и заложихме програма децата извън образователната система да бъдат върнати в нея, да бъдат полезни на обществото и да придобият съответните трудови навици и да могат да се реализират, добави той и припомни, че над 30 000 са върнатите в образователната система деца за последната година.

Цветанов уточни, че реализирането на тези политики е включително и задача на местната власт, която активно може да съдейства. Не бива обаче да стигаме до крайности, които могат да провокират напрежение и противопоставяне в обществото, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ, като припомни напрежението по време на местния вот през 2011 година.

За 30 години държавата не е направила необходимия механизъм с който да покажем, че ромите се интегрират, обобщи Цветанов.

Той бе на празника на лозарите и винарите във винарска изба край Харманли и участва в церемонията по зарязването на лозата в присъствието на депутати, кметове, областния управител на Хасково и много гости. Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет в началото на тържеството.

"За мен бе удоволствие да присъствам да ритуала по зарязването на лозите в Харманли. Пожелавам на всички производители в България берекет и богата година", каза след зарязването Цветанов.