Винаги имам диалог с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, подобни внушения за противоречия са несъстоятелни. Това заяви председателят на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на партията по повод вчерашния пост на лидера на БСП  Корнелия Нинова в социалните мрежи, в който тя написа, че "пропастта Борисов - Цветанов вече е видна".

"Това не е БСП, там вие си имате вашия проблем. Наблюдаваме говорителите - Божанков, Зарков, но искаме да чуем и Мерджанов. Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота. Вие може само да се стараете да постигнете поне 50% от тази среда на диалог и уважение", каза Цветанов.

"Колеги от БСП, мислете за вашата партия. Г-жо Нинова, желая ви успех за тази битка, която водите във вашата политическа партия. В партия ГЕРБ има председател, това е Бойко Борисов", обърна се той към лидера на БСП. И допълни, че кризисната ситуация в левицата и вътрешните им противоречия ги водят до ситуация, в която не могат да обяснят защо критикуват правителството. Цветанов припомни, че именно техният народен представител - Жельо Бойчев, напусна групата за да прави свой бизнес.

"Вие не можете да обясните защо критикувате правителството, че средата за бизнес в България е замърсена", категоричен бе той.

"Питам БСП това кризисен пиар ли е, за да избегнете поредното си обяснение за Таско Ерменков и Крим. Искам да чуя позицията ви за анексирането на Крим, за икономическите санкции срещу Русия, за позицията на президента Радев на Варшавската конференция", каза той по повод декларацията на соцдепутата Кристиян Вигенин.

По-рано Вигенин заяви, че от БСП отново призовават управляващата партия "ясно да дефинира своето отношение към Китай и категорично да се разграничи от изявленията на председателя на ПГ и заместник- председател на партията ГЕРБ Цветан Цветанов, че - цитирам "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността".

"Няма как да обясните напускането на Спас Панчев и другия народен представител от "Земеделски съюз", обърна се Цветанов към опозицията.

"Приложихте всички варианти, за да можете да го върнете при вас. С подобни силови действия няма как да се получи демократичността, която казвате, че имате", каза още той.

"Всеки, който иска колаборация и голяма коалиция с ГЕРБ от ПГ на БСП, е свободен да избира своя път. Политическото решение на БСП е да няма такова", категорична бе председателят на БСП Корнелия Нинова.

Благодаря на Цветан Цветанов за пожеланията, ще успеем да се справим с проблемите си по принципен начин, а на ГЕРБ да им е честит Спас Панчев, допълни тя в лично обяснение във връзка с декларацията на Цветан Цветанов, който ѝ пожела успех за битката, която води в БСП.

"Като ме споменавате, ще имате отговор, а той е следният. Благодаря на г-н Цветанов за пожеланията да успеем да се справим с проблемите с нашата група. Уверявам ви, ще успеем по един и същи начин, който е принципен и ще бъде такъв отначало докрай. Всеки, който иска колаборация и голяма коалиция с ГЕРБ от ПГ на БСП, е свободен да избира своя път. Политическото решение на БСП е да няма такова", каза Нинова.

Тя поясни, че Спас Панчев е поставил въпроса, че БСП няма правилна политика с ГЕРБ.