Аз съм убеден, че е имало политически натиск върху Живко Коцев в лицето на министъра на вътрешните работи. Това заяви пред NOVA бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

По думите му по-притеснително обаче е, че такъв е оказван и от висши ръководители на Прокуратурата у нас.

Главният секретар на МВР Живко Коцев е изключителен професионалист, коментира още Цветанов, обяснявайки, че е работил с него.

Бившият вътрешен министър отбеляза, че Коцев е имал много добри резултати през годините, но от 2013 г. умните и можещите е трябвало да бъдат изолирани и затова Коцев имал перипетии в професионален план.

Главният секретар на МВР първо подаде оставка, а след това обяви, че я оттегля, тъй като е бил подложен на натиск.

"Срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист - мен и моите близки", каза Живко Коцев.

"Очаквам всичко. Освен това днес забелязах, че моята оставка за напускане на системата на министерството бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и ме задължава, мой морален професионален дълг е да се върна и да работя, да си изпълнявам служебните задължения", добави тогава Коцев.