Цветан Цветанов ще продължи да работи за парламента, но като нещатен сътрудник на ГЕРБ, съобщава bTV.

Цветанов, който подаде оставка от всички постове в НС преди по-малко от две седмици, вече фигурира като сътрудник на политическа партия ГЕРБ.

В графата, в която трябва да се впише област, в която ще сътрудничи, е написана позицията му в партията.

Както е известно, преди дни Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ и напусна депутатското си място след разразилия се скандал с жилището му с личен асансьор в столичния квартал "Изток".

Цветанов вече започна обиколките си из страната, които са част от предизборната кампания на ГЕРБ за евровота на 26 май.

"От непрекъснатите си обиколки в страната се убедих, че гражданите и представителите на бизнеса искат да има стабилно държавно управление, защото то е гаранция и за добра бизнес среда. Обратно - едни предсрочни избори и служебно правителство носят много неизвестни", заяви пред журналисти в Силистра зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова да се сложи край на компроматната война, която политическите опоненти на ГЕРБ поведоха.

"Стига с тази омраза и желание да опетниш опонента си. Нека вместо за компромати - насочим обществения и политическия диалог към европейските избори. Нека водим дебат по същество - политическите партии да сблъскаме своите възгледи и предложения. Може би именно липсата на алтернатива кара нашите политически опоненти да бъдат толкова агресивни и само да рушат доверието към държавните институции", посочи той.