Предсрочни парламентарни избори не стоят на дневен ред. Ангажиментът ни е за четиригодишен мандат. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред повече от 160 участници в Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора. Форумът се проведе на Старозагорските минерални бани и събра на едно място всички кметове, зам.-кметове и общински съветници от ГЕРБ в Старозагорска област.

"Управлението на местната власт и на държавата е благодарение на подкрепата, която сме получили от хората", посочи Цветан Цветанов. Той допълни, че са направени добри екипи по места, за да се натрупа онзи капацитет, който днес ни отличава от останалите партии. "Политическите ни опоненти смятат, че внушенията и скандалите ще им донесат повече политически дивидент, а така се губи доверието на хората в политиците", категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му около 1000 са проведените мероприятия, свързани с председателството. "Стараем се през това време да подобрим политическата култура. Силата на председателството е, че ще се даде обективна оценка за лидерството на Борисов, ще е и оценка към всички администрации, ангажирани в процеса", обясни Цветанов и допълни, че през последните години популизмът навсякъде взема връх. "Ролята на кметовете, общинските съветници, министрите и депутатите е много важна. Те трябва да обясняват на хората какво сме направили и постигнали през последните години, за да не позволим популизмът да надделее", посъветва той.

"В ГЕРБ сме отговорни, показваме видими резултати и имаме успехи в местната власт. Всички знаем как изглеждаха преди Стара Загора и Казанлък и как са променени днес от Живко Тодоров, Галина Стоянова и техните екипи. Хората им повярваха и не сгрешиха. Нека не чакаме последния момент за предстоящите местни избори", призова Цветанов. Той допълни, че има места, където са готови с кандидатите за предстоящите догодина местни избори, както и с част от листите за общински съветници.