Когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в "120 минути" пред Мария Цънцарова.

Политикът беше категоричен, че между лидерите на двете партии има скрити договорки. Призна, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения и отрече да е присъствал на негов роден ден.

По думите му името на Делян Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често с депутата. Цветанов коментира, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи спечелените от ГЕРБ избори, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията.

Бившата дясна ръка на премиера обаче обясни, че не ги носи, защото е суеверен. Той беше категоричен, че всички спечелени от ГЕРБ избори, докато той е бил в нея, са били честни и за това говори фактът, че са били признати от политическите сили у нас.

На въпрос защо, докато е бил в ГЕРБ не се е съмнявал в изборни манипулации, а сега го прави, Цветанов отговори: "2019 г. и това, което се направи като явна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори. На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации. В Ботевград, например. Тези, които преди са работили са ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ".

Цветан Цветанов заяви, че през 2018 г. е получил ултиматум от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за назначаване на определени лица от партията му в горските стопанства.

"Карадайъ беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието - Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган 2017 г., след парламентарните избори", заяви политикът и уточни, че е попитал премиера Борисов за подобна договорка, но той отрекъл.

 "За Община Гурково има сигнали за купен вот, но няма никакви резултати. Затова ние не можем да очакваме от институциите да участват в този процес активно. (...) За мен е важно да дадем висока избирателна активност на българските граждани, а това, което се случва в момента - преди да е стартирала кампанията има ограничаване на изборни права на български граждани, живеещи в чужбина. Невъзприемайки идеята за гласуване по пощата, това означава, че ние сме зачеркнали около 2 млн. българи", каза Цветанов.

Лидерът на "Републиканци за България" обяви, че има информация, че листите на ГЕРБ за предстоящите избори ще се редят от Владислав Горанов, но последната дума ще има Бойко Борисов. Той прогнозира, че около 350 хил. граждани ще гласуват за "Републиканци за България" на предстоящите избори.

Цветанов отхвърли идеята за възможни коалиции с ГЕРБ, "Изправи се.БГ" и "Отровното трио".