След като направим съгласуване с коалиционните ни партньори, ще има яснота за назначаването на новите министри. Смятам, че трябва да бъдем отговорни и всеки да си тежи на мястото. Зает съм с партийни дейности, така Цветанов отговори на въпрос би ли поел поста вътрешен министър. Председателят на ПГ на ГЕРБ смята, че напусналите постове министри не носят персонална вина, но поемат политическата отговорност.

Знаете, че ГЕРБ има голяма отговорност. Когато се създава усещане, че нещо не е наред, поемаме политическа отговорност.

Цветанов каза още, че има много ясно разписани правила в коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Това беше единствената възможна коалиция, която можеше да изведе страната в правилната посока. Той призна, че с колегите от "Обединени патриоти" на моменти имат много тежки противоречия, но когато извеждат България над всичко, имат необходимия консенсус. Цветанов каза, че за да се гласуват персоналните промени трябва да има разговор и съгласие.

"При управлението, отговорността се носи от ГЕРБ и колегите от "Обединени патриоти". Знаете, че не мислим, че тези министри носят някаква вина. Но когато си в политиката, трябва да носиш отговорност", каза още Цветанов.

"Насреща си имаме креслива опозиция, която раздава морали. ГЕРБ е по-различна от столетницата. В БСП да се носи политическа отговорност - такова нещо няма", коментира той.

"Искам да попитам и президента, как дава оценка за случая в Своге и съвсем различна за случая с инцидента с баща му? Той каза, че имало раздухване, за да прикрием вината си. Нека президента да има доблестта и отговорността и да застане като държавен глава. Искам да направя едно уточнение. Какво щяхме да обясняваме, ако човекът от триколката беше загинал? Аз знам, срещал съм се с хора, пострадали при инциденти на пешеходни пътеки. Искам да попитам президента - иска ли да имаме институции, които да търсят вина от виновния или да търсят вината от пострадалия. Защото за мен девет дена да си мълчиш, да знаеш от твоя баща и да прикриваш случая - това ли е президента на България?", пита Цветанов.