Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева информира за състоянието си с пост във Фейсбук. След катастрофата на пътя Силистра-Шумен тя потвърди, че има фрактура - на раменната става, но успокои, че не е в критично състояние.

"Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания - да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана, и останалите участници в катастрофата са добре", написа Караянчева във Фейсбук.

Инцидентът стана тази сутрин на главния път в близост до отбивката за село Върбак. Караянчева е била возена от автомобил на НСО, когато шофираща срещу тях жена губи управлението на колата си и преминава в насрещното платно.

От Националната служба за охрана, рефлексът на шофьора на Караянчева я в спасил от по-тежки последици, като след маневрата му в последния момент последвалият удар е бил тежък, но не и челен.

Ето как коментираха случая от НСО:

Инцидентът е станал около 10.30 часа тази сутрин на главен път Шумен - Силистра след разклона за село Върбак. Автомобил на Националната служба за охрана е ударен от лек автомобил, управляван от 31-годишен водач. Благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО са ограничени щетите от удара. Мястото на произшествието е било незабавно обезопасено.

При инцидента Цвета Караянчева е получила нараняване и незабавно е транспортирана в болнично заведение. Национална служба за охрана не разполага с информация за други пострадали от инцидента. Причина за пътния инцидент и вината за причиняването му ще бъдат установени в рамките на текущото разследване.