Президентът Румен Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му. Не е сериозно един битов казус, около кариерното развитие на съпругата му, да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет.

Това написа в профила си във Фейсбук председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в коментар на изявлението на държавния глава, който по-рано днес заяви, че премиерът Бойко Борисов се опитва да прехвърля отговорността за подслушването на друг, "както прави винаги". По думите на президента, Борисов ползвал службите за свои политически цели и казвал на прокуратурата "кого да размаже".

"Годината е 2020 и разделението на властите е защитено от Конституцията, г-н Радев. Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна.Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос", пише още Караянчева.

Така че, нека да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори. Правителството стои стабилно, а личната вендета, която преследва президентът Радев, няма да доведе до нищо добро. Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът, е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго, допълва председателят на Народното събрание.