Машини във всяка секция за редовните избори. Такава заявка направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Кърджали, където заедно с премиера Бойко Борисов присъстваха на тържественото освещаване на манастирски комплекс "Св. Йоан Предтеча".

Относно отправената претенция за съдебно дело срещу нея от организаторите на антиправителствените протести - "Отровното трио", тя посочи че не се притеснява.

"Има двама олигарси извън България, които заявяват участие в дирижиране на протеста, има и хора които отиват по убеждения, но има и провокатори. Тези олигарси, които финансират онази част от протеста като "Отровното трио" и всичко останало - тази легитимация, която Божков прави по "Фейсбук", нали не оставате с това впечатление, това е мафията, която финансира протестите", каза вчера Караянчева и така предизвика гнева на Триото.

Председателят на парламента коментира днес и въпроса с кворума, който трудно се осигурява след отказа на БСП да се регистрират в знак на протест. Според нея упрвляващите и без ДПС имат кворум и не зависят от тях. Тя уточни, че е добре, че депутатите от ДПС идват на работа, защото в момента парламентът взима важни решения.