Нека видим какво ще каже комисията за личните данни. Трябва да кажат до колко лица са достъпени неправомерно техните лични данни. Иска ми се да не вярвам на версиите за политически сценарий. Все пак органите по разследването трябва да разследват всяка една възможна версия, но всичко е в период на доказване. Това каза пред Канал 3 депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов по повод изтичането на данни от НАП.

"Комисията се сформира през тази седмица. Трябва да приемем правилата, с които ще се работи. Притеснително е, защото България не е ставала досега обект на такъв киберудар. Има повдигнати обвинения, институциите си вършат работата. Призовавам българските граждани да не бързат да си подменят личните документи, защото органите трябва да се произнесат", добави той.

Относно избора на главен прокурор Ципов смята, че няма как да има натиск при избора на един от тримата големи в съдебната система. "В крайна сметка има действащо законодателство и да се упражнява твърдение, че има натиск при избора на един от тримата големи е непонятно за мен. Целта на тези промени през 2015 година бяха, за да могат прокурорите да предлагат прокурори, а съдиите- съдии. Процедурата трябва да върви напред и да се стигне до съответния избор. Разговори за втора номинация не са водени. Правосъдния министър даде ясна заявка, че може би няма да даде номинация, точно за да не се мисли, че чрез такава може да се опита да влияе", каза още Ципов.