ЦИК вече очаква документите за регистрация на инициативните комитети на кандидатите за президент и вицепрезидент за изборите на 14 ноември, съобщиха от комисията. Приемането на книжата започва от идния понеделник, 27 септември, съобщиха от комисията.

Документите ще се депозират в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І" № 1.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на инициативни комитети е до 17,00 часа на 4 октомври 2021 г.

Именно инициативен комитет се очаква да издигне за втори мандат сегашния президент Румен Радев в двойка с вицепрезидента Илияна Йотова. Той все още не е обявен и се очаква това да стане до другата седмица.

Не са ясни и повечето от кандидатпрезидентските двойки, като до момента само "Възраждане" обявиха, че номинират лидера си Костадин Костадинов, а по неофициална и предварителна информация ГЕРБ се готвят да издигнат проф. Асен Балтов за президент и Екатерина Захариев за негов вице.

Междувременно вече тече и внасянето на документи за парламентарния вот. Първи депозираха книжата си от най-новата формация, която ще се яви на изборите за Народно събрание - "Продължаваме промяната".

Необходимият брой подписи е бил събран за часове, а да ги отнесе в ЦИК е отишъл лично инициаторът на новата партия Кирил Петков. До снощи нито една друга политическа сила не бе внесла документите си в избирателната комисия за парламентарния вот, който този път ще се проведе ведно с президентския.