Централната избирателна комисия прие решение, с което обяви поименно избраните 240 депутати в 48-ото Народно събрание.  

Решението е съобразено с подадените в законовия срок заявления от съответните избрани за народни представители. То се публикува в Държавен вестник.

Пълният списък с имената на новите народни представители може да прочетете тук

Преди това в комисията постъпиха заявленията от 26-имата избрани за депутати от два многомандатни района, в които те посочиха от къде ще реализират мандата си.

С приемането на решението за новите депутати обявихме всички резултати от изборите за народни представители на 2 октомври, обяви председателят Камелия Нейкова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде народен представител от Шумен.

Корнелия Нинова от БСП ще е депутат от 25 МИР-София, вместо от Благоевград. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев избира Хасково. Председателят на "Български възход" Стефан Янев ще е депутат от 24 МИР-София, а Христо Иванов от "Демократична България" от Пловдив.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов този път е избрал да бъде депутат от 25 МИР-София, вместо от Варна.

Десислава Атанасова, която оглавяваше групата на ГЕРБ-СДС в 47-ото Народно събрание, влиза като народен представител от Русе.

Иво Русчев от "Възраждане" влиза от 25 МИР-София, съпартиецът му Петър Петров - от 12 МИР-Монтана. Стоян Таслаков от "Възраждане" влиза от 17 МИР-Пловдив-област. Цончо Ганев от "Възраждане" желае да е депутат от 2 МИР-Бургас, съпартиецът му Александър Арангелов - от 26 МИР-София-област.

Делян Пеевски от ДПС ще е депутат от 1 МИР-Благоевград, Йордан Цонев - от 4 МИР-Велико Търново. Станислав Анастасов желае да бъде обявен за избран от 11 МИР-Ловеч, Цветан Енчев от ДПС - от 6 МИР-Враца, Халил Летифов от ДПС - от 27 МИР-Старозагорски.

Иван Иванов от "БСП за България" желае да бъде обявен за избран от 19 МИР-Русе, Кристиан Вигенин - от 31 МИР-Ямбол.

Николай Денков от "Продължаваме Промяната" влиза като депутат от 30 МИР-Шумен, колегата му Росен Костурков - от 17 МИР-Пловдивски.

Виолета Комитова от "Български възход" става депутат от 2 МИР-Бургас.

Ивайло Мирчев от "Демократична България" ще е депутат от 18 МИР-Разград, Елисавета Белобрадова и бившият правосъден министър Надежда Йорданова са избрали да влязат в парламента от 23 МИР-София.

Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС ще е депутат от 27 МИР-Стара Загора, Радомир Чолаков - от 16 МИР - Пловдив-град.

ЦИК заличи като избрани за депутати още двама представители на политически сили въз основа на постъпили от тях заявления. Това стана на онлайн излъчвано заседание на изборния орган.

На база на заявление от 7 октомври т.г. от Деян Николаев Николов, регистриран кандидат за депутат от листата на "Възраждане" в 24 Многомандатен изборен район София, комисията реши той да бъде заличен от списъка в листите на "Възраждане" в 24 МИР в столицата.

Гласувано беше и аналогичното искане от 6 октомври т.г. от Димитър Иванов Аврамов от кандидатската листа на ДПС в 12 изборен район-Монтана. В заявлението си той също обявява, че желае да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител. С решението на ЦИК той следва да бъде заличен от списъка, в който попада.

Вчера бе гласуван и отказът на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов от място в Народното събрание и на други избрани за народни представители.