Централната избирателна комисия регистрира коалиция КП "Коалиция за България" на Румен Петков за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

По-рано днес Коалицията "БСП за България" внесе документи за регистрация в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за участие в европейските избори на 26 май.  Относно спора с АБВ и шест други политически формации за името "Коалиция за България", Нинова посочи, че са внесли своите възражения и днес до края на деня чакат решението на ЦИК.

Социалистите извадиха документ от патентното ведомство, че държат марката.

БСП е получила регистрация на марката "Коалиция за България" за всичко, свързано с дейността на политическата партия - предизборна и информационна кампания, обясни червената юристка Аглика Виденова, която пусна във фейсбук документа.

Оказа се обаче, че същата марка, но по друг клас от изискванията на патентното ведомство е регистрирал през 2015 г. и лидерът на Движение "Русофили" Николай Малинов. Сега той я е дарил на партия "Възраждане на Отечеството", която е част от новата коалиция с АБВ, съобщи "24 часа".

 

 

Снимка: Фейсбук