След целия този фарс имам актуално предложение: "Продължаваме промяната" да се прекръсти на "Продължаваме промяната заедно с мафията". Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Facebook като коментар на новината, че "Продължаваме промяната" и ГЕРБ ще имат разговори следващата седмица.

"Гледах интервю на Кирил Петков, в което той обясняваше причините за съгласието на "Продължаваме промяната" да направят среща с ГЕРБ идната седмица. Среща, на която да обсъждат възможността за съставяне на правителство. Гледах го как се обяснява, как се гъне, как се върти и как се опитва да отговори на въпроса "Защо?", заявява Трифонов и продължава:

"Защо след всички тежки думи, които изговориха той, Асен Василев и другите от "Продължаваме промяната" - за кражбите на ГЕРБ, за корупцията на ГЕРБ, за модела "ГЕРБ", който трябва да бъде изкоренен, за престъпленията на ГЕРБ, за отвращението към ГЕРБ - защо те, от "Продължаваме промяната", сега ще се срещат с ГЕРБ? Та нали ГЕРБ са виновни за състоянието на държавата, та нали самите те се казват "Продължаваме промяната", защото искат да променят наследството на ГЕРБ? Те нали затова се казват "Промяната" - защото ГЕРБ са злото, те са доброто".

Лидерът на ИТН припомня, че именно Кирил Петков му е изпратил SMS, че е арестувал Бойко Борисов.

"И след всичко това, този човек каза, че ще отиде на среща с ГЕРБ. Като в същото време каза, че спазвал предизборните си обещания", подчертава Трифонов.

По думите му от ПП са твърдели в предизборните си обещания, че ще преборят мафията.

"Но сега обаче ще седнат на една маса с мафията като равни с равни. Значи, вече мафията не се арестува и вкарва в затвора, а с нея се преговаря - "за политики", отбелязва в края на поста си лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Малко по-рано в телевизионно интервю съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че щели да разговарят само по темата за подкрепа на техните 16 политики, не и за възможност да се сформира кабинет.

"Това, което ще се случи във вторник, е това, което ние обявихме преди месец и то е, че ще бъдем конструктивна опозиция. Имаме 16 политики, които са ни важни и защото са важни за българския народ - от пенсии до минимална работна заплати и сме готови да говорим с всяка политическа сила за тях, но трябва да е в Народното събрание, да е пред камери и никой да не се заблуждава, че това ще бъде разговор за коалиции, подкрепи на мандати", каза Петков пред bTV.