Зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отвърна остро на коментара на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов за предложения от партията проектокабинет.

"Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли...", написа в Туитър Йорданов.

Реакцията му дойде, след като Иванов заяви в интервю: 

"Предложението на Слави Трифонов за кабинет шокира страшно много хора - и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав. Чудя се дали не е много тежка загуба на връзка с реалностите. Може би става дума за план - да провокира разпадането на тази конфигурация, наречена партии на протеста, да се репродуцира така любимия на сараите модел на кабинет, който се носи по повърхността с неясни мнозинства и това да осигури на Бойко Борисов комфорта на бъде опозиция на един слаб кабинет".

Лидерът на "Да, България" призова "Има такъв народ" да помислят "трезво, отговорно и с морала си" и да ревизират позицията на лидера си.

Скрийншот: Twitter/Toshko Yordanov

По-късно Йорданов продължи с коментарите, като дори обнови профилната си снимка в социалната мрежа с кадър, на който Борисов и Иванов са един до друг - от времето, когато вторият беше правосъден министър в правителството на ГЕРБ, в което участваше Реформаторският блок.

Скрийншот: Twitter/Toshko Yordanov

"С тъга наблюдавам чудовищното късогледство и министерски мечти на т.нар. "политически лидери". Ок!", написа още заместникът на Трифонов.

И продължи:

"Ако не беше ИТН тиквата щеше още да е премиер! Не хващате ли реалността?". Повтаря: " Пак да припомня защо Тиквата не е премиер! Разбирате ли накъде ви бия? ЦИК при 100% обработени протоколи: "Има такъв народ" печелят изборите. Партията на Слави Трифонов води и при вота в чужбина".

Вчера и самият Слави Трифонов отвърна на негативните реакции срещу проектокабинета му и начина, по който го представи, като беше категоричен, че: той не е "нито на Борисов, нито на Доган, напротив - Борисов и Доган са едно неприятно минало и "Има такъв народ" ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел". И подчерта:

по повод на Николай Василев и внушенията с НДСВ 2, ще кажа следното: След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България" са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България", това означава ли, че ГЕРБ са "Демократична България" 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? "Изправи се, Мутри, вън" са БСП 2 ли?".