По-добре за нас е да остане служебното правителство, защото така ще има избори 2 в 1 наесен. Слави е предвидим. Това, което прави днес, го е правил 30 години. Основен опонент за нас са хаосът и безотговорността, чиито патрон е Румен Радев. Предстои всички да платим цената за удоволствието, че той ни е президент. Цената ще бъде много висока за българските граждани, защото предстоят огромни предизвикателства. Хвърлени сме в абсолютна неизвестност. Това заяви пред БНТ Тома Биков, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Скоро ще видим какви ще са резултатите на служебното правителство, защото досега имаше само красиви думи. То ще носи отговорност за дезорганизацията на здравеопазването, провалената ваксинация, тоталното разчистване на ръководствата на най-добрите болници в България, за разпускането на националния оперативен щаб", каза още Биков.

"Ако правителство не бъде избрано и идем на нови предсрочни парламентарни избори, това означава да нямаме бюджет за 2022 г., да нямаме парламент по време на здравна криза, да няма кой да приеме един закон", каза още той.

Биков репликира икономическия министър Кирил Петков по темата за ББР и каза, че служебното правителство иска да реформира структури, които са работещи.

"Резултатът от действията на г-н Петков ще бъдат видими след 6-7 месеца. Сега това правителство на практика управлява процеси, които са започнали преди година", каза Биков.