МВР е йерархична структура, на различни нива се контролират служителите. Не съм съгласен с изявленията на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той не каза конкретика, но аз ще дам такава за случая с Георги Семерджиев.

Това заяви бившият началник на столичната "Пътна полиция" Тенчо Тенев пред Нова телевизия, след като вчера името му бе съобщено от министър Демерджиев, като един от четиримата полицейски шефове, осигурявали чадър над бившия футболист, убил две жени при жестоката катастрофа на бул. "Черни връх".

Тенев, който се пенсионира от системата на МВР в края на септември поради навършване на пределната възраст за работа - 60 години, припомни, че от 2011 до 2013 г. Георги Семерджиев е спира многократно от катаджии и е установявано, че шофира без книжка.

"Защо тогава - в този период, не му е предявено обвинение и материалите не са изпратени в прокуратурата. Попитайте министъра кой е бил началник на отдел "Пътна полиция"? Не съм бил аз. От 2014 до 2019 година началник на този отдел бях аз. През 2014 година изпратихме материали на прокуратурата. Наши служители са му писали актове за шофиране без книжка. През 2016 година същ има изпратени материали на обвинението за същите провинения", посочи Тенчо Тенев.

"Когато нашите служители спират водача, той показва книжка от Швейцария. Свидетелството се вижда валидно. Колеги от 7-о РУ го спират, той не спира, преследват го, успяват да го накара да спре, и викат патрул на "Пътна полиция" за тестване за алкохол и наркотици - хващат го, че е дрогиран. В един момент се оказва, че водачът отива обратно до автомобила и избягва. Не са му сложени белезници. Тръгнали са да го гонят, но не са успели да го стигнат. Това се случва няколко дни преди убийството на двете жени на бул. Черни връх. Няколко дни след това получихме потвърждение, че книжката му от Швейцария не е истина", допълни той.

Бившият шеф на КАТ-София заяви, че е обиден от отношението на ръководството на МВР.

"Има случаи, когато тези неща са се случвали, докато аз не съм бил началник. Аз осъществявам общ контрол на състава, под мен има и други служители. Не могат да вменят на мен вина. Тези думи са, защото преди няколко дни казах някои нелицеприятни неща", категоричен бе Тенев.

Той допълни, че е бил 32 години в системата на МВР, а министър Демерджиев е от 2 месеца. "Не искам да ми се петни името", каза Тенчо Тенев и добави, че никой не е изтъкнал докладът за чадър над Семерджиев, когато бил принуден да излезе в отпуск, а после и в пенсия.