Зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски намекна, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е представителят на мнозинството, който е предложил на президента да го включи в сглобката.

"Нека Бойко Борисов да каже предлагал ли е на президента да участва в сглобката", призова Свиленски по бТВ.

Ден по-рано вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред медиите, че Румен Радев е бил канен да се причисли към сглобката, но е отказал.

"Защо господин Борисов мълчи за "пътя на Копринката"? Нека да каже кой е предлагал на президента Румен Радев да участва в сглобката. За какво ще участва, как ще участва...", каза депутатът от БСП.

Според него Борисов бил в доста добра комуникация с президентската институция.

"Подозирам, че този, който е предложил на Радев да участва в сглобката, е Бойко Борисов", отсече Свиленски. И призова Бойко Борисов да каже пред медиите в парламента предлагал ли е на Радев участие в сглобката.

Той заяви, че няма да влиза в калните борби между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев. 

Георги Свиленски уточни, че Сотир Ушев е близък до Весела Лечева, която регистрира в Патентното ведомство "Политическо движение 3 март".

"Още е била член на НС на БСП, когато е запазила наименованието "3 март", укори той бившата служебна министърка на спорта. Свиленски е убеден, че президентът ще направи новата партия. "Всички казаха - Петър Витанов и Александър Маринов, че президентът Румен Радев ще направи политическа партия", посочи той.

Вчера БСП раздаде папка със сигнали, които социалистите са внасяли в прокуратурата и съдържат нарушения в четири служебни правителства при министри, назначени от Румен Радев.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова дори апострофира задочно Делян Пеевски, че докато той сега се е сетил да говори за "пътя на копринката" и съветниците на президента, БСП през последната година е внасяла сигнали за конкретни случаи. В същото време тя заяви, че в социалистическата партия не знаят нищо за въпросния "път на копринката".