Сценаристите на "Вечерното шоу на Слави Трифонов" Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир Петров, Александър Вълчев и Тошко Йорданов използваха профила на лидера на "Има такъв народ", за да отправят ново послание към привържениците на политическата им формация.

Шестимата коментираха изнесените по-рано днес в Народното събрание данни от служебния министър на финансите Росица Велкова за състоянието на хазната, като обявиха, че според тях държавата е в ужасно състояние.

"Знаете ли кое е най-ужасното нещо за нас, сценаристите на Слави? Това е, когато се издъним нещо, а преди това сме спорили с него и след това той ни събира и ни казва : "Аз нали ви казвах!" Ето нещо лично от нас. Сега, уважаеми колеги от другите медии, и вие, граждани - може ли и ние да кажем "Ние нали ви казвахме? Днес, в Народното събрание, министърът на финансите изнесе ужасяващи цифри: "Очакваме 5,4% дефицит, външният дълг е 35,3 милиарда лева, фискалният резерв пада на 5,6 милиарда лева към 31 декември", написаха те.

И припомниха защо "Има такъв народ" напусна коалиционното правителство.

"Първо заради Северна Македония, и второ - заради финансовото състояние на държавата. Какви са фактите? За по-малко от месец след излизането ни от коалицията, България свали ветото пред Северна Македония. Без никакви гаранции за защитата на нашите сънародници там. И какво последва - запален културен център, освиркване на българския химн и приет закон за преименуване на българските културни институти в Северна Македония. Тотален натиск и терор.

А днес, както стана ясно, държавата е в ужасно финансово състояние. Изводът е, че и двете причини за напускане на онази коалиция и онова правителство, се оказаха ужасно верни. За съжаление ние се оказахме прави. Само си представете, колко по-зле щяха да са финансите на държавата, ако Асен Василев все още беше финансов министър", допълниха Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир Петров, Александър Вълчев и Тошко Йорданов.

Шестимата заявяват, че дали всички сме си взели поуки от от грешните решения, ще стане ясно през март 2023 г., като атакуват и председателя на парламента Вежди Рашидов.

"А дотогава, заради общите грешки на всички, ще гледаме от най-високата трибуна на парламента един човек, който е свързан с всичко друго, но не и с морал. И още нещо - видяхте ли сега коя партия в Народното събрание е патерица на ГЕРБ и е подпряна от дългата ръка на ДПС?", завършват сценаристите.