"В Пловдив, в Русе и на други места в страната, където бях през последните дни, за да подкрепя кампанията на кандидатите на БСП за местна власт, много ясно личи стратегията на ГЕРБ и ВМРО за изборите - театър с разпределени роли на статукво и алтернатива", заяви Сергей Станишев по време на посещението си в Пловдив.

"Основата цел е властта да бъде запазена на всяка цена в рамките на управляващата коалиция, представяйки кандидатите на коалиционните партньори като носители на промяната. Това е така защото ГЕРБ са изчерпани, а техните кандидати най-често са в пирамида от зависимости. А за да успее стратегията, в надпреварата участват и мюрета, които да разпиляват протестния вот и да отвличат гласове от основната опозиционна сила - БСП. Нека пловдивчани не се заблуждават кой е автентичният кандидат на левицата и кой реално носи промяна. На Пловдив му отива кмет, който е интелигентен, разумен, умерен и който може да върши нещата. Такъв е Николай Радев - човек с личен авторитет и много уважаван директор на Английската гимназия."

Това заяви президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев в града под тепетата. Той подчерта, че кандидатурата на Радев е символна за Пловдив, защото той умее да работи с хора, а стотиците успешно подготвени от него ученици доказват способността му да се грижи и за бъдещето.

Снимка: Dir.bg

"На евроизборите се прогнозираше фантастичен възход на популизма, но такова националистическо цунами не се случи. Напротив, вече виждаме пробойни дори в популистките мантри на лидери като Виктор Орбан. Вчера опозицията в Унгария постигна историческа победа в Будапеща и пропука този модел. В България левицата има исторически шанс да сложи край на порочния модел на ГЕРБ чрез силно представяне на местните избори", добави Станишев.

Снимка: Dir.bg

Освен Николай Радев, в червения рейд в Пловдив се включиха също областният председател на БСП Георги Гергов, народният представител Теодора Халачева, кандидатите за районни кметове - Тодор Стоилов за р. Централен, Атанас Баташки за р. Северен, Добромира Тошева за р. Тракия, Ангел Иванов за р. Южен, Десислава Йорданова за р. Западен и Йордан Василев за р. Източен.

Днес Станишев продължава срещите си с граждани и кандидатите на БСП за местна власт в Кърджали и Сопот.

Снимка: Dir.bg