Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е бил допуснат на срещата между президента Румен Радев и кмета на Свищов Генчо Генчев, заяви за Агенция "Фокус" Кристиян Кирилов – председател на Общински съвет – Свищов.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов е в града, за да се включи в празничната програма, с която Свищов чества 140 години от Освобождението си.

Кристиян Кирилов уточни, че заедно с Цветан Цветанов на срещата не са били допуснати областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на Общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ПГ на ГЕРБ Станислава Стоянова.

"Останахме изненадани", заяви Кирилов. Той уточни, че като председател на Общинския съвет е участвал на срещата, а на нея са били обсъждани проблеми на община Свищов, които касаят града и общината – пътна инфраструктура, болнични заведения и др.

Цветан Цветанов: Това е решение на президента и неговия екип

"Недопускането ми до срещата между президента и кмета на Свищов не говори за единение, не трябва да обръщаме внимание на подобен подход", коментира парламентарният лидер на ГЕРБ.

"Това е решение на президента и президентския екип. Не смятам, че в днешния ден, когато празнуваме 140 години от Освобождението на първия български град, трябва да обръщаме внимание на подобен подход и решения, които взима президентската институция.

Ние сме тук, заедно с официалните гости да почетем паметта и да отдадем заслуженото за това, което е направено преди 140 години. Нека днешният ден да даде повече тържественост, а не да влизаме в подобни нелицеприятни решения, които по никакъв начин не говорят за единение, обединение", каза Цветанов.

По-рано президентът Радев Радев отговори остро на обвиненията на Цветан Цветанов, че е предопределил избора на изтребители "Грипен" за българската армия:

"Доживяхме Цветанов да обвинява държавата Швеция в корупция, защото нали знаете, че за корупцията трябват две страни, но да оставим настрани този европейски виц"...