Депутатът на Социалистическата партия на Сърбия Звонимир Стевич подаде оставката си, след като беше заснет да гледа порно клип на телефона си по време на разгорещен дебат в специалното парламентарно заседание за Косово.

Миналата седмица сръбският парламент заседава по предложение на сръбското правителство, като единствената точка в дневния ред беше докладът на правителствената Служба за Косово за преговорите с Прищина в периода от септември миналата година до средата на януари тази година.

Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира вчера вечерта, че не е доволен от колебливото отношение на коалиционните си партньори (Социалистическата партия на Сърбия) на парламентарното заседание за Косово, когато СПС не зае категорично страната на Сръбската прогресивна партия на Вучич.

Непосредствено след изявлението на президента, в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как  Звонимир Стевич гледа клип с експлицитно сексуално съдържание по време на заседанието.

65-годишният косовец от Социалистическата партия на Сърбия Звонимир Стевич е член на парламентарната комисия за Косово. Според информация на Бета, Стевич е подал оставката си днес.

Сърбия и Косово са подложени на засилен натиск от страна на западните държави да постигнат споразумение, което ще накара двете страни да нормализират отношенията си. Сърбия все още отказва да признае правителството на своята бивша провинция с албанско мнозинство - която обяви независимост през 2008 г. - и с подкрепата на мощни съюзници като Русия и Китай попречи на територията да влезе в редица международни институции, включително ООН.