Изборите все повече стават занаят и настървението, с което се провеждат нараства. Залогът става твърде висок на фона на това противоборство. БСП казаха, че са хвърлили целия си ресурс в тези избори, за тях победата е на всяка цена. Това каза политологът Арман Бабикян в студиото на телевизия "България он ер".

"Трябва да има говорене за демокрация когато става въпрос за избори. На БСП им се налагаше много пъти да губят, но те се настървиха заради последните парламентарни избори, когато загубиха с малко", допълни социологът Първан Симеонов.

"Различията между БСП и ГЕРБ започнаха да намаляват, може би заради лекия завой на България на Изток", смята Бабикян.

"Утре предстои и срещата на премиера Борисов, който е следващият, на посещение в Русия и България може да се окаже на гребена на вълната. Щатите системно се оттеглят от своите ангажименти и това праща Европа в орбитата на Москва", заяви политическият анализатор.

Според Първан Симеонов, новината от срещата между Борисов и Путин може да бъде стопляне на отношенията с Русия, както с Анкара.

Той допълни, че Борисов може да се окаже на точното време и място, но е по-скоро това е въпрос на късмет.

"Би било добре е ако успеем да изтъргуваме бизнеса. Няма място за завои към една държава с вертикална власт и без правосъдна система. Това че тази година има 25% по-малко руски туристи, не е проблем - ще дойдат британски туристи на тяхно място", категоричен бе Симеонов.

"Въпреки че Русия е голяма по територия, въпреки възрожденското разбиране за Русия, ние не трябва да предаваме ценностите си", категоричен е той. Социологът нарече предварителното необявяване на тази среща "свенливо" поведение на Министерски съвет и неговият пресцентър.

"Смешно е когато президент и премиер се конкурират, прилича на селско състезание. Ясната политика с приоритети трябва да се отстоява съвместно и от двамата" каза Симеонов.

Бабикян допълни, че на фона на приключващото Европредседателство различията между БСП и ГЕРБ изчезват и всички партии са настроени произточно.

"Борисов се намира в залеза си, а той понякога е и златен", заяви Симеонов.