Само дни, след като грешка в превода доведе до словесен сблъсък между американския посланик и президента Георги Първанов, сега Джеймс Уорлик стана жертва на нов гаф, съобщи Агенция КРОСС.

Дипломат №1 на САЩ в България бе в Асеновград по лична покана на Гергана и Соломон Паси, които са лица на кампанията за Световния ден на Земята. Спешно организаторите от екологично сдружение „ Хаберлея" били принудени да сменят мястото на инициативата и я пренасочват към читалище „Родолюбие".

Според някои има поне две обяснения за гафа: или образователният инспекторат се е опасявал от скандал „Пещера-2", или управляващите в общината са изпитвали искрена ревност, че някой друг кани и посреща най-важният дипломат в държавата на визита, отбелязва агенцията.

Директорката на гимназията Мая Краева отказа всякакъв коментар кой точно й е разпоредил да не посрещнат американския посланик сред гимназистите. Часове преди идването на Джеймс Уорлик кметът на Асеновград д-р Христо Грудев уверил директорката, че има голяма вероятност той лично да доведе посланика и да се готвят за посрещане.