Служебният министър-председател Стефан Янев потвърди, че е имало подслушване на опозиционни политици. В момента тече проверка по случая, обяви той в интервю за "Панорама" по БНТ.

"По всички твърдения, които вече излязоха в медийното пространство, отговорът е "да". Разбира се, в момента се извършват проверки. Когато се запознаем с техния резултат, ще имаме и конкретно говорене", заяви Стефан Янев.

В коментар на твърдението си и дали има категорично доказани факти, че е имало подслушване на политици от опозицията, служебният премиер подчерта: "Категоричните факти могат да бъдат потвърдени в съда. Аз имам информация и чувам, и виждам това, което се изнася в медиите".

Стефан Янев коментира казусът около шефовете на ДАНС и на разузнаването, като заяви, че ще се търси вариант за тяхното отстраняване и съответно поставяне началото на ново ръководство. Председателите на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев и председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов бяха в неплатен отпуск, който прекратиха преди дни. "Тези хора се дискредитираха пред обществото с волеизявлението си да ползват неплатен отпуск за периода най-малко за действието на служебния кабинет и може би и отвъд. По този начин до голяма степен бих казал, че е нарушено и изискването в техните съответни устройствени закони, където нарушения от рода на уронване престижа на службата води до наказание. Въпросът с уволнението не стои. Процедура, разбира се, има. Ще търсим вариант за тяхното отстраняване и съответно поставяне началото на ново ръководство и започване на тези служби да работят в интерес на гражданите, в интерес на държавата, а не в нечий чужди интереси, каквито и да бъдат те", подчерта Стефан Янев